a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Urmărește-ne

Image Alt

Masterclass: Inteligența artificială (AI) – utilizare, etică și reglementare

  /  Masterclass: Inteligența artificială (AI) – utilizare, etică și reglementare

 

Loading Events
  • This event has passed.
26 May

Masterclass: Inteligența artificială (AI) – utilizare, etică și reglementare

26 May 2021 @ 14:00 - 18:00
500 Lei

Inteligența artificială devine tot mai prezentă, sub diferite forme, în multe dintre activitățile pe care le realizăm în viața de zi cu zi. De la recomandarea conținutului în fluxul de informații prezentat în rețelele de socializare, la automatizarea recrutării candidaților sau în optimizarea proceselor din mediul de afaceri, regăsim algoritmi care folosesc AI pentru a analiza un volum foarte mare de informații, astfel încât să poată obține cel mai bun rezultat.

AI prezintă numeroase avantaje, printre care creșterea eficienței în activitate, realizarea unor soluții obiective în mare măsură și îmbunătățirea productivității. AI este o tehnologie emergentă fără de care nu ne-am putea construi viitorul. De aceea, observăm deja necesitatea reglementării AI, obiectiv asumat deja de mai multe foruri naționale, europene și globale.

 

În cadrul acestui Masterclass vom discuta următoarele teme:

1.Înțelegerea AI:
  • Ce este AI și unde o regăsim? Cum a evoluat AI pe parcursul ultimelor decade?
  • General AI vs. Narrow AI. Diferența dintre AI, Machine Learning și Deep Learning.
2.Utilizarea practică și impact:
  • Utilizările practice ale AI în diferite industrii și sectoare de activitate.
  • Importanța AI în mediul de afaceri – implicații pentru companii, start-up-uri și sprijinirea inovației. Impactul implementării AI pentru consumatori.
  • Beneficiile utilizării AI în cadrul organizațiilor.
  • Perspective de viitor ale adoptării la scară largă a tehnologiilor AI în activitățile administrației publice și ale mediului privat.
  • Revoluția tehnologică. Adaptarea personalului la utilizarea noilor tehnologii și îmbunătățirea competențelor digitale.
3.Riscuri:
  • Impactul AI asupra drepturilor omului, cu precădere accesul la informații, libertatea de exprimare, non-discriminarea și dreptul la viață privată.
  • Aplicații concrete ale AI care pot duce la încălcarea drepturilor fundamentale sau la influențarea deciziilor utilizatorilor
4.Reglementare și utilizare etică:
  • Cadrul de reglementare al AI – implicații la nivel regional. Perspective privind activitatea UE, SUA, Consiliului Europei, OECD, OSCE, UNESCO și NATO în reglementarea AI.
  • Perspective naționale – care este statusul strategiei naționale a României privind AI?
  • Cadrul etic și responsabil al AI – statusul actual
  • Cum pot fi integrate principii etice ale AI în practicile din mediul de afaceri?

TRAINER: Cezara Panait, Head of Digital Policy @ Europuls

Cezara este Head of Digital Policy în cadrul organizației Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, unde coordonează activitatea privind politicile digitale și lucrează cu precădere pe subiectele legate de inteligența artificială, automatizare și platforme digitale.

Cezara a câștigat premii pentru elaborarea unor propuneri de politici publice privind inteligența artificială și etica în competiții internaționale organizate de Microsoft Bruxelles, a fost intervievată ca expert în inteligența artificială în proiecte susținute de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și a publicat interviuri academice cu specialiști din cadrul Comitetului Ad-hoc pentru inteligența artificială (CAHAI) de la Consiliul Europei. De asemenea, a câștigat granturi de cercetare din partea Universității Centrale Europene pentru a studia oportunitatea de reglementare a inteligenței artificiale, cu ajutorul cărora a consultat experți de la Parlamentul European și Comisia Europeană.

Publică frecvent analize de specialitate în aceste domenii și este frecvent invitată la conferințe academice, dezbateri naționale și internaționale, în calitate de panelist sau moderator, abordând diverse teme legate de tehnologiile emergente.

Gazde: Roxana Guiman și Dana Ududec, fondatoare Privacy Learning

Dana Ududec
Roxana Guiman - PrivacyLearning.ro
Roxana Guiman

Event Details

Date: 26 May 2021 @ 14:00 - 18:00
Time: 14:00 - 18:00
Venue: Conferință Zoom
Organizer Name: PrivacyLearning

User Registration

You don't have permission to register

Reset Password