a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Urmărește-ne

Image Alt

DPO Session (4): Registrul de evidență a prelucrării datelor personale – sesiune de practică

  /  DPO Session (4): Registrul de evidență a prelucrării datelor personale – sesiune de practică

 

Loading Events
  • This event has passed.
10 Aug

DPO Session (4): Registrul de evidență a prelucrării datelor personale – sesiune de practică

10 August 2021 @ 17:00 - 18:30
Free

O obligație care sună simplu, dar se implementează cu efort: evidența activităților de prelucrare a datelor personale. Fiecare DPO care a trecut prin procesul de completare a registrului conținând această evidență știe cât de dificilă poate fi uneori obținerea informațiilor relevante dar, și mai important, cooperarea colegilor. Cei care încă nu au abordat această măsură de conformitate, poate că se întreabă de unde să înceapă sau care este cea mai bună metodă de organizare.

Art. 30(1): Fiecare operator și, după caz, reprezentantul acestuia păstrează o evidență a activităților de prelucrare desfășurate sub responsabilitatea lor.

În cea de-a patra întâlnire online DPO Sessions vom împărtăși din experiența noastră de structurare și completare a Registrului de evidență a activităților de prelucrare a datelor personale. Îi vom invita pe participanți la o discuție despre probleme întâmpinate și lecții învățate, și vom discuta aplicat despre cele mai bune variante pentru a completa secțiunile din Registru.

 

Resursă DPO: pentru a veni în ajutorul vostru, am pus la dispoziție aici un model de Registru al activităților de prelucrare a datelor personale, împreună cu un Ghid de completare.

 

Conform GDPR, Registrul trebuie să conțină cel puțin aceste categorii de informații:

  • numele și datele de contact ale operatorului și, după caz, ale operatorului asociat, ale reprezentantului operatorului și ale responsabilului cu protecția datelor;
  • scopurile prelucrării;
  • o descriere a categoriilor de persoane vizate și a categoriilor de date cu caracter personal;
  • categoriile de destinatari cărora le-au fost sau le vor fi divulgate datele cu caracter personal, inclusiv destinatarii din țări terțe sau organizații internaționale;
  • dacă este cazul, transferurile de date cu caracter personal către o țară terță sau o organizație internațională, inclusiv identificarea țării terțe sau a organizației; internaționale respective și documentația care dovedește existența unor garanții adecvate;
  • acolo unde este posibil, termenele-limită preconizate pentru ștergerea diferitelor categorii de date;
  • acolo unde este posibil, o descriere generală a măsurilor tehnice și organizatorice de securitate.

Gazde: Dana Ududec și Roxana Guiman, fondatoare Privacy Learning

Dana Ududec

Dana este avocat, trainer și specialist recunoscut în domeniul privacy (CIPP/E). Are experiență în domeniul dreptului bancar și al protejării dreptului la viață privată la nivel european, și a dedicat o mare parte a activității sale pentru proiecte menite să crească gradul de conștientizare al regulilor de protecție a datelor personale.

Roxana Guiman - PrivacyLearning.ro

Roxana Guiman

Avocat pasionat de Data Protection, trainer și mentor – susținător activ al programelor de inovare din România. În cei aproape 10 de experiență ca avocat, Roxana a fost implicată în proiecte complexe din domeniul protecției datelor si a proprietății intelectuale, pentru clienți dintr-o varietate de industrii.

Cum participi la eveniment?

Acest eveniment este gratuit și dedicat exclusiv membrilor Comunității DPO Privacy Learning. Pentru participare, vă invităm să vă înscrieți în comunitatea noastră pentru specialiști în privacy și ulterior veți primi prin email detalii pentru accesul la eveniment.

Înscrie-te în comunitatea DPO

prin completarea formularului sau prin e-mail la contact@privacylearning.ro

Ca parte a acestei comunități, vei primi mesaje cu noutăți din domeniul protecției datelor personale și invitații la evenimentele DPO Sessions adresate responsabililor cu protecția datelor. Colectăm adresa ta de e-mail, numele și compania la care lucrezi pentru a te include în lista de abonați ai comunității DPO. Te poți dezabona oricând folosind linkul de la finalul fiecărui mesaj. Află mai multe despre felul în care prelucrăm datele personale în Informarea noastră privind prelucrarea datelor.

Event Details

Date: 10 August 2021 @ 17:00 - 18:30
Time: 17:00 - 18:30
Venue: Conferință Zoom
Organizer Name: PrivacyLearning

User Registration

You don't have permission to register

Reset Password