a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Urmărește-ne

Image Alt

DPO Session #5 – International Privacy Management & Data Transfers

  /  DPO Session #5 – International Privacy Management & Data Transfers

 

Loading Events
  • This event has passed.
14 Sep

DPO Session #5 – International Privacy Management & Data Transfers

14 September 2021 @ 17:00 - 18:30
Free

Lucrurile se complică atunci când ai un proiect care presupune prelucrarea datelor în mai multe jurisdicții. Ce competențe trebuie să dezvolți ca pentru a putea coordona un program de privacy la nivel internațional? Cât de mult te afectează diferențele de reglementare între țări și cum înveți să gândești global?

Ultimii doi ani au fost marcați de evenimente importante pentru organizațiile care transferă date personale în state din afara Spațiului Economic European. Decizia CJUE în speța Schrems II a invalidat mecanismul de adecvare Privacy Shield pentru transferuri în SUA, pe care se bazau numeroase companii. Brexit a dat emoții entităților din UE care începuseră pregătiri pentru a se asigura că transferurile lor către UK nu rămân descoperite. Tot acest context se suprapune și cu diferențele între jurisdicții cu privire la reglementarea protecției datelor personale. Ca atare, privacy management într-un cadru internațional necesită antrenarea unor competențe speciale.

Împreună cu invitata noastră, Andreea Lisievici, Head of Data Protection Compliance @ Volvo Car Group, vom explora provocările pe care le are un privacy manager care coordonează proiecte în contextul unui grup de companii la nivel global și vom aborda următoarele subiecte de actualitate:

  • Cum se resimte impactul invalidării Privacy Shield și responsabilitatea operatorilor de a verifica nivelul de protecție din jurisdicții terțe care nu beneficiază de decizii de adecvare?
  • Noile clauze standard aprobate de Comisie aduc beneficii pentru părți și pentru persoanele vizate?
  • Ce cunoștințe și competențe are nevoie un specialist în domeniul protecției datelor pentru a putea coordona proiecte de conformitate la nivel internațional?

Andreea Lisievici, Head of Data Protection Compliance @ Volvo Car Group

Andreea este unul din pionierii domeniului protecției datelor personale în România „before it was cool”.  A avut o contribuție importantă la formarea DPO și specialiștilor în privacy prin cursurile intensive pe care le-a susținut și a fost printre primii avocați care au construit o practică specializată și o carieră în domeniul protecției datelor personale. Acum locuiește în Suedia și coordonează programul de conformitate al Volvo Cars, care presupune atât cunoașterea aprofundată a implicațiilor de privacy în contextul mașinilor autonome, cât și gestionarea provocărilor legislative la nivel global.

Gazde: Roxana Guiman și Dana Ududec, fondatoare Privacy Learning

Dana Ududec

Dana este avocat, trainer și specialist recunoscut în domeniul privacy (CIPP/E). Are experiență în domeniul dreptului bancar și al protejării dreptului la viață privată la nivel european, și a dedicat o mare parte a activității sale pentru proiecte menite să crească gradul de conștientizare al regulilor de protecție a datelor personale.

Roxana Guiman - PrivacyLearning.ro

Roxana Guiman

Avocat pasionat de Data Protection, trainer și mentor – susținător activ al programelor de inovare din România. În cei aproape 10 de experiență ca avocat, Roxana a fost implicată în proiecte complexe din domeniul protecției datelor si a proprietății intelectuale, pentru clienți dintr-o varietate de industrii.

Cum participi la eveniment?

Acest eveniment este gratuit și dedicat exclusiv membrilor Comunității DPO Privacy Learning. Pentru participare, vă invităm să vă înscrieți în comunitatea noastră pentru specialiști în privacy și ulterior veți primi prin email detalii pentru accesul la eveniment.

Înscrie-te în comunitatea DPO

prin completarea formularului sau prin e-mail la contact@privacylearning.ro

Ca parte a acestei comunități, vei primi mesaje cu noutăți din domeniul protecției datelor personale și invitații la evenimentele DPO Sessions adresate responsabililor cu protecția datelor. Colectăm adresa ta de e-mail, numele și compania la care lucrezi pentru a te include în lista de abonați ai comunității DPO. Te poți dezabona oricând folosind linkul de la finalul fiecărui mesaj. Află mai multe despre felul în care prelucrăm datele personale în Informarea noastră privind prelucrarea datelor.

Event Details

Date: 14 September 2021 @ 17:00 - 18:30
Time: 17:00 - 18:30
Venue: Conferință Zoom
Organizer Name: PrivacyLearning

User Registration

You don't have permission to register

Reset Password