a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Urmărește-ne

Image Alt

DPO Session (3): Directiva NIS și rolul CERT-RO: discuție cu Dan Cîmpean (Director general CERT-RO)

  /  DPO Session (3): Directiva NIS și rolul CERT-RO: discuție cu Dan Cîmpean (Director general CERT-RO)

 

Loading Events
  • This event has passed.
06 Jul

DPO Session (3): Directiva NIS și rolul CERT-RO: discuție cu Dan Cîmpean (Director general CERT-RO)

6 July 2021 @ 17:00 - 18:30
Free

Întâlnirea DPO Session (3) abordează o temă ce urmează să fie dezbătută alături de Dan Cîmpean – Director general CERT-RO: Directiva NIS și rolul CERT-RO

 

Cadrul legal NIS (Network Information Security) are ca scop creșterea nivelului de pregătire a statelor UE pentru a face față la incidentele de securitate informatică și a gradului de încredere a cetățenilor în Piața Digitală Unică.

Prin Legea nr. 362/2018, România a transpus Directiva NIS, aducând obligații de securitate noi pentru actori importanți din domeniul energie, transport, financiar, sănătate, infrastructură digitală, dar și pentru cei care furnizează servicii digitale cum sunt piețele online, motoarele de căutare și cloud computing.

În acest context, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO este Autoritatea competentă la nivel național în domeniul securității rețelelor și a sistemelor informatice având atribuții de reglementare, autorizare/atestare, supraveghere și control.

Alături de Dan Cîmpean, Director general CERT-RO, vom discuta despre cele mai importante elemente ale cadrului de reglementare NIS, dar și despre rolul CERT-RO de a pune la dispoziție informații și ajuta persoanele cu rol de Data Protection Officer (DPO) să înțeleagă riscurile actuale de securitate cibernetică.

Mai multe informații despre CERT-RO găsiți aici, iar cadrul general al legislației NIS în România este explicat aici.

Dan Cîmpean, Director General @ CERT-RO

Dan are peste 20 de ani de experiență în domeniul securității cibernetice, al managementului riscurilor, experiență acumulată la Bruxelles, în București și internațional. A condus echipe de consultanți care au sprijinit instituțiile europene, autorități naționale și mari corporații. Este specializat în definirea și implementarea a politicilor, strategiilor, măsurilor operaționale și tehnice de securitate cibernetică. Din mai 2020 a fost numit director general al CERT-RO prin decizie a prim-ministrului României, având misiunea de a transforma această organizație.

Gazde: Roxana Guiman și Dana Ududec, fondatoare Privacy Learning

Dana Ududec

Dana este avocat, trainer și specialist recunoscut în domeniul privacy (CIPP/E). Are experiență în domeniul dreptului bancar și al protejării dreptului la viață privată la nivel european, și a dedicat o mare parte a activității sale pentru proiecte menite să crească gradul de conștientizare al regulilor de protecție a datelor personale.

Roxana Guiman - PrivacyLearning.ro

Roxana Guiman

Avocat pasionat de Data Protection, trainer și mentor – susținător activ al programelor de inovare din România. În cei aproape 10 de experiență ca avocat, Roxana a fost implicată în proiecte complexe din domeniul protecției datelor si a proprietății intelectuale, pentru clienți dintr-o varietate de industrii.

Cum participi la eveniment?

Acest eveniment este gratuit și dedicat exclusiv membrilor Comunității DPO Privacy Learning. Pentru participare, vă invităm să vă înscrieți în comunitatea noastră pentru specialiști în privacy și ulterior veți primi prin email detalii pentru accesul la eveniment.

Înscrie-te în comunitatea DPO

prin completarea formularului sau prin e-mail la contact@privacylearning.ro

Ca parte a acestei comunități, vei primi mesaje cu noutăți din domeniul protecției datelor personale și invitații la evenimentele DPO Sessions adresate responsabililor cu protecția datelor. Colectăm adresa ta de e-mail, numele și compania la care lucrezi pentru a te include în lista de abonați ai comunității DPO. Te poți dezabona oricând folosind linkul de la finalul fiecărui mesaj. Află mai multe despre felul în care prelucrăm datele personale în Informarea noastră privind prelucrarea datelor.

User Registration

You don't have permission to register

Reset Password