Modificările recente aduse asupra Codului Muncii prin Legea nr. 283/2022 pun angajatorii în situația să prelucreze mai multe categorii de date personale. În plus, devine necesară modificarea unor documente cum ar fi regulamentul intern, contractul individual de muncă sau adoptarea unor reguli privind formarea profesională sau utilizarea semnăturii electronice. De aceea, noile schimbări sunt și o ocazie potrivită pentru a implementa acele măsuri de conformitate GDPR cu care angajatorii au rămas în urmă și care pot fi comunicate salariaților împreună cu documentația HR actualizată.
Împreună cu Anca Zegrean, partener și coordonator al practicii de dreptul muncii @ Biriș Goran SPARL, ne propunem să înțelegem care sunt principalele modificări aduse Codului Muncii și cum se poate realiza aplicarea lor în companii, cu focus pe aspecte ce țin de prelucrarea datelor personale. De asemenea, vom discuta modul în care angajatorii pot integra anumite măsuri de conformitate GDPR în procesul de actualizare a documentației care ține de relațiile de muncă (informări, analize, reguli interne și instruirea angajaților privind protecția datelor personale).
Anca Zegrean, partener și coordonator al practicii de dreptul muncii @ Biriș Goran SPARL
Anca Iulia Zegrean este un avocat cu experiență bogată în litigii pe chestiuni de drept civil, fiscal și dreptul muncii, precum și un întemeietor al practicii de drept al muncii la Biriș Goran. Extrem de interesată de dreptul muncii și doritoare de a face o reală diferență în aspectele legale ale managementului resurselor umane, Anca consiliază un portofoliu variat de clienți semnificativi pe piața din România, pe care îi ajută să navigheze într-un mediu legislativ schimbător și să facă față inclusiv disputelor de muncă inerente acestuia. Lucrând pentru organizații care au de la 50 la 3,000 de angajați, Anca este un furnizor de soluții inteligente, creative și sustenabile.
Gazde: Roxana Guiman și Dana Ududec, fondatoare Privacy Learning
Dana Ududec
Dana este avocat, trainer și specialist recunoscut în domeniul privacy (CIPP/E). Are experiență în domeniul dreptului bancar și al protejării dreptului la viață privată la nivel european, și a dedicat o mare parte a activității sale pentru proiecte menite să crească gradul de conștientizare al regulilor de protecție a datelor personale.
Roxana Guiman
Avocat pasionat de Data Protection, trainer și mentor – susținător activ al programelor de inovare din România. În cei aproape 10 de experiență ca avocat, Roxana a fost implicată în proiecte complexe din domeniul protecției datelor si a proprietății intelectuale, pentru clienți dintr-o varietate de industrii.
Cum participi la eveniment?
Acest eveniment este gratuit și dedicat exclusiv membrilor Comunității DPO Privacy Learning. Pentru participare, vă invităm să vă înscrieți în comunitatea noastră pentru specialiști în privacy și ulterior veți primi prin email detalii pentru accesul la eveniment.
Înscrie-te în comunitatea DPO
prin completarea formularului sau prin e-mail la contact@privacylearning.roCa parte a acestei comunități, vei primi mesaje cu noutăți din domeniul protecției datelor personale și invitații la evenimentele DPO Sessions adresate responsabililor cu protecția datelor. Colectăm adresa ta de e-mail, numele și compania la care lucrezi pentru a te include în lista de abonați ai comunității DPO. Te poți dezabona oricând folosind linkul de la finalul fiecărui mesaj. Află mai multe despre felul în care prelucrăm datele personale în Informarea noastră privind prelucrarea datelor.